Een goed onderhouden huis verkoopt eenvoudiger. Maar wist jij ook dat kleine details een groot verschil kunnen maken voor een snelle verkoop van jouw huis?

Potentiële kopers willen het liefst een huis kopen waar ze niets meer aan hoeven doen. Daar kun je als verkoper geen rekening mee houden. Iedereen heeft namelijk een andere smaak en andere wensen. Je kunt er wel voor zorgen dat je huis er beter uit ziet door de details te laten kloppen. Maar hoe doe je dat en waar moet je beginnen? Met onderstaande tips verkoop jij jouw huis net iets sneller en eenvoudiger.

Laat een raam met een barst of scheur erin vervangen

Als het goed is heb jij jouw huis verzekerd met een opstalverzekering. Grote kans dat je ook de ramen in jouw huis meeverzekerd hebt. Een gescheurd raam kun je dus gewoon op kosten van de verzekeraar laten vervangen. Gescheurde ramen komen de verkoop niet ten goede, dus laat de ramen vervangen.

Knap lelijke muren in jouw huis op

Heb je nog slaapkamermuren met een lelijke kleur? Of heb je een muur met loszittend behang? Met een kleine investering in geld en tijd kun je een dergelijk groot nadeel aan jouw huis wegnemen. In één dag kun je meerdere slaapkamers onder handen nemen.

Voorkom ondeugdelijk hang- en sluitwerk

Een losse deurkruk en niet sluitende deuren geven kijkers een negatief gevoel over het huis. Het is maar een klein detail, maar het kan een beetje aan het positieve gevoel over het huis knagen. Met een schroevendraaier los je het probleem op binnen een paar minuten.

Plintjes kunnen een ruimte maken of breken

Een verder goed afgewerkte ruimte in jouw huis kan verpest worden door ontbrekende plintjes. Plinten lijken maar een klein onbenullig onderdeel van jouw huis, maar het tegendeel is waar. Plinten vallen nauwelijks op, maar als ze er niet zitten valt het wel op.

De tuin moet goed onderhouden zijn

Een goed onderhouden tuin helpt bij de verkoop. Een oerwoud maakt de tuin niet alleen onverzorgd, maar ook nog eens veel kleiner. Zorg er dus altijd voor dat de tuin netjes is. Ook onkruid tussen de tegels kun je het beste verwijderen.

De tuin is geen opslagplaats

In de loop der jaren lijkt een huis steeds kleiner te worden. Dit komt doordat je steeds meer spullen bewaart. Zodra het huis volledig vol ligt, is de tuin vaak aan de beurt. Je kunt beter een rommelkamer in je huis hebben dan een rommelopslag in de tuin. Ook kinderspeelgoed kun je beter opruimen voordat geïnteresseerden het huis komen bezichtigen.

Als de details kloppen heb je een grotere kans om je huis snel en tegen een goede prijs te verkopen. Je hoeft geen grote bedragen te investeren. Door het investeren van tijd kun je een groot verschil maken.