Nationale Hypotheek Garantie

Een hypotheek met NHG biedt extra voordelen:

  • rente korting op de hypotheek
  • extra zekerheid door vangnet
  • maximale koopsom € 245.000

Het afsluiten van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie meerdere voordelen. Ten eerste krijg je van de geldverstrekker een korting op de rente. Het tweede voordeel is nog veel belangrijker, het is namelijk een vangnet voor het geval je niet meer aan jouw financiële verplichtingen kunt voldoen.

Banken geven een korting op hypotheken met NHG omdat ze bij deze hypotheken een kleiner risico lopen. In het geval de huiseigenaar niet meer kan voldoen aan de betalingsverplichtingen door arbeidsongeschiktheid, werkloosheid, overlijden of echtscheiding, kan er onder voorwaarden een kwijtschelding volgen van de restschulden na verkoop.

Wat zijn de voorwaarden voor een hypotheek met NHG?

NPer 1 januari zal de maximale koopsom waarmee je in aanmerking komt voor NHG jaarlijks gekoppeld worden aan de gemiddelde huizenprijs. Deze is voor 2017 vastgesteld op € 245.000. In 2016 was de maximale koopsom nog € 231.132.

De hypotheek moet te verstrekken zijn conform de acceptatievoorwaarden van NHG. Er moet een overlijdensrisicoverzekering worden afgesloten voor de hypotheek boven 80 procent van de marktwaarde. In veel gevallen zal de bank strengere normen hanteren.

Wat zijn de kosten van NHG?

Eenmalig moet er een vergoeding worden betaald. De kosten bedragen 1 procent van de totale hypotheekschuld. Gezien de voordelen van NHG kan dit zeker uit.

Meer informatie?

Neem contact op met je hypotheekadviseur om te kijken of jij in aanmerking komt voor NHG.

woonstaat funda
woonstaat vbo makelaar
woonstaat nwwi
woonstaat nrvt
.
17/01/2018

Sparen of lenen voor een nieuwe keuken?


Een nieuwe keuken laten installeren is kostbaar. Er zijn verschillende manieren om een keuken te financieren. Wat is de beste keuze?
.
12/01/2018

Hoe investeer ik overwaarde opnieuw?


Overwaarde in jouw huis kun je op verschillende manieren van profiteren. Je bent zelf de baas over de overwaarde, maar er gelden wel regels.
.
10/01/2018

Kan ik bij een verhuizing de hypotheek meenemen?


Jouw hypotheek meenemen naar een volgende koophuis kan interessant zijn, maar dat is niet in alle hypotheken mogelijk. Ook is het niet altijd slim.
.
05/01/2018

Wat zijn de financiële veranderingen in 2018?


Voor huiseigenaren en voor kopers van een huis in 2018 gaat er het nodige veranderen. Waar ga je meer euro’s aan uitgeven, en waar juist minder?

Blijf ook op de hoogte van
al het woningmarkt nieuws uit Kampen en IJsselmuiden!